Störst på ekologiskt av Stockholms grönsaksgrossister?

Drygt 20 % av Herr Gurkas sortiment är ekologiska produkter. Med den höga andelen är vi förmodligen störst i Stockholm på eko-produkter.

Vi är en av de grönsaksgrossister som har certifiering för att hantera och packa ekologiska produkter. Eko-klustret i Järna har en viktig roll i vår verksamhet. Här är vi aktiva i föreningar och utvecklingsprogram för produktion av fräscha råvaror. Bra samarbeten med lokala odlare är en förutsättning för att kunna erbjuda riktigt närodlat och biodynamiska produkter. Vi hämtar så klart närodlade produkter från Mälardalen och Södertörn, men ibland behöver vi söka oss längre bort i Sverige för att hitta det vi är ute efter. När det gäller mer speciella eko-produkter, som till exempel nötter eller Fairtrade-märkta bananer, måste vi förstås gå utanför landets gränser.

Miljö & Certifiering

En del tycker att vi går väl långt i vårt miljötänk. Men vi jobbar vidare med allt från utbildning i eco-drive för våra chaufförer till nya, effektivare komposteringsmetoder. Allt ingår i vårt genomarbetade miljö- och kvalitetssystem. Vi tror helt enkelt att framtidens grönsaksgrossist måste ha ett miljöfokus som sträcker sig mycket längre än vad som är efterfrågas idag.

Meny